top of page

Ik werk zo hard en haal toch geen goede punten

Ik kan me niet concentreren

Ik weet niet hoe ik die woordjes moet studeren

Ik kan mij 's avonds niet organiseren

Mijn boekentas en mijn bureau zijn een puinhoop

Ik zit achter mijn bureau en ik weet niet hoe ik moet beginnen

Herken je jezelf in deze situaties? Dan is onze Sport Je Slim week iets voor jou!

 

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’
Via de lessen studiemethode worden de jongeren ondergedompeld in de wereld van ‘hoe studeren’. Ze willen hun studiemethode bijschaven en zo de kans grijpen om dit schooljaar nog te slagen of willen zich voorbereiden om een volgend schooljaar succesvol te starten.

 

De intellectuele inspanningen worden afgewisseld met lichamelijke ontspanning. We richten ons enerzijds op sport en beweging én anderzijds gaan we bewegen en studiemethode tot een eenheid brengen. We staan ook even stil bij de invloed van voeding op de concentratie en het leren.

 

Daarnaast focussen we op talenten. Ons doel is dat een kind sterker wordt, zich beter voelt in zijn vel. Succesbeleving is belangrijk. En wanneer je succes beleeft, kan je genieten, krijg je meer energie en kan je je ook beter concentreren op leren. De onderdelen studiemethode en sport zullen dagelijks in gelijke mate aan bod komen.

Ouders betrekken
Belangrijk is dat ouders hun kind kunnen ondersteunen in dit nieuwe studieproces. Daarom bieden we de laatste dag van het externaatkamp de mogelijkheid aan de ouders om kennis te maken met de aangeleerde studiemethode.

 

Na het kamp word je uitgenodigd voor een opvolgmoment

Na het kamp kan je genieten van één opvolgmoment. Tijdens die opvolgmomenten in groep kan je je leerstof meebrengen en kijken we waar je vastloopt en hoe het misschien wel kan lukken.

Mogelijkheid tot individuele begeleiding tijdens het schooljaar

Wij bieden tijdens het schooljaar de mogelijkheid aan tot studiebegeleiding. We doen een intake en bekijken dan samen welke begeleiding en begeleider het beste bij jou past. Zorg op maat!

bottom of page